Medisch fotograaf

Ben je op zoek naar een freelance medisch fotograaf; een fotograaf die jou kan helpen met medische foto’s, wanneer je hiervoor niet in een ziekenhuis terecht kunt? Denk bijvoorbeeld aan foto’s voor een letselschade dossier, een machtigingsaanvraag bij een zorgverzekeraar, en voor- en na cosmetische procedures. Goed om te weten: Mijn beeld dient soms zelfs als juridische ondersteuning in de rechtszaal.
Als geregistreerd medisch wetenschappelijk fotograaf ben ik bekend met standaardisatie van beeldmateriaal en op de hoogte van de privacywetgeving met betrekking tot patiëntgegevens. Voorbeelden van medisch beeldmateriaal vind je niet terug op deze website, onder meer vanwege de privacy.
Voor medische opnamen kun je dus bij mij terecht. Ik vraag je dan om naar mijn studio in Rotterdam te komen. Afspraak maken?

 

Conserveren middels fotografie

Bijzondere objecten door Marieke de Lorijn

Algenpoeder, kleine zaadjes, oude monsters, oude preparaten op sterk water en een beenlamp. Het vastleggen van kwetsbare objecten en onderwerpen vraagt om een bijzondere aanpak. In opdracht van musea, conservatoren, archeologen en ook bedrijven heb ik reeds een verzameling van bijzondere objecten langdurig mogen aanschouwen en fotograferen. Fotografie is een uitstekende manier gebleken om een bijzonder en kwetsbaar object te conserveren. Op deze manier kan een object toch op verschillende manieren getoond worden, zonder dat het kwetsbare object zelf wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld daglicht of menselijke aanrakingen. Of het nu achter glas zit of niet verplaatst mag en kan worden, er is altijd wel een oplossing te bedenken.